images/header/01.png
images/header/02.png
images/header/03.png
images/header/04.png
Gyermekgyógyászat

Osztályvezető főorvos: Dr. Halmen Mária
Osztályvezető főnővér: Dancsi Istvánné


Hol találja meg?

A  gyermekosztály a kórház hotel épületének 2. emeletén, a nyugati szárnyban található.

 

  • A gyöngyösi és környékbeli családok, a csecsemők és gyermekek mindig számíthatnak gyermekgyógyászatunk gondos segítő kezeire, ha a kicsik bajba kerülnek, balesetet szenvednek, vagy fertőzés támadja meg őket. Az újszülött -csecsemő és gyermekrészleg a Non-invazív mátrix részeként működik 18 ággyal.  0-18 éves kor között fogadjuk az kórházi ellátásra szoruló betegeket. Ellátási területünk: Gyöngyös város és 29 környéki község, de előnyös földrajzi helyzete miatt gyakori a más ellátási területről érkező igény. Ügyeleti időben a beteg gyermekkel elsősorban a városi, vagy vidéki háziorvosi ügyeletet kell keresni. Ott történik az elsődleges ellátás, és ha szükséges, onnan utalják be a gyermeket a kórházba.
  • Szeretnénk ezt az egész család számára nehéz időszakot, amit a család szeme fényének kórházi kezelése jelent elviselhetővé tenni azzal is, hogy lehetőséget biztosítunk a gyermekek és szülők együttes kórházi felvételére. Így a szülő éjjel-nappal nyomon követheti és segítheti gyermeke gyógyulását. Kórházi felvétel esetén lehetősége van az édesanyának gyermekével a kórházban maradni, egy kórteremben a kis beteggel. Ágybiztosítás, tisztálkodási lehetőség megoldott, étkezésről viszont magának kell gondoskodnia. Látogatási tilalom csak az osztályos vizitek idején van.  Kérjük, hogy a kórteremben egy betegnél egyszerre egy látogató tartózkodjék. Telefonon déli 12 óra után lehet érdeklődni a kórházban ápolt beteg gyermekek állapotáról.
  • Csecsemő, kisded, óvodás, iskolás, kamasz, ifjúkor betegségek kezelése a jó és gyors diagnosztikus háttér (labor, képalkotó- UH, RTG, CT-), a kiváló társszakmai, határterületi együttműködés (infektológia, fülészet, szemészet, gyermekgyógyászat, gyermekortopédia, urológia, sebészet, pszichiátria) eredményeképpen a legrövidebb időn belül megvalósul. Intenzív ellátás, traumás, égési sérülések a szakma szabályai szerint a meghatározott betegutakat követik. Az ideérkező betegeket stabilizáljuk, majd mentővel szállításukat biztosítva a megfelelő kórházba, klinikára irányítjuk. A fekvőbeteg ellátáson túl járóbeteg szakrendeléssel, és a születéstől 18 éves korig tartó szakkonzílium biztosításával is rendelkezésre állunk. Azon községekben, ahol a gyermek szakorvosi területi ellátás nincs, havi rendszerességgel szakorvosi konzultációt biztosítunk.
  • Célunk, hogy kis betegeinket a lehető legrövidebb időn belül gyógyultan, vagy legalább lábadozó szakban adjuk vissza a családnak. Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!

Újszülött részleg

  • Az Újszülött részlegen 16 ággyal működünk (közel évi 800 szülés). A részlegen egy neonatológus munkáját 10 szakképzett ápoló és egy védőnő segíti.  A 24 órás Rooming-in rendszerben az anya egy kórteremben van az újszülöttel. Lehetőség van VIP elhelyezésre is.
  • Az I- es ellátási színtű neonatológiai, normál részlegünkön az egészséges újszülöttek, a rizikófaktoroktól mentes, stabil, jó állapotú, 2000 gr feletti koraszülöttek ellátása történik.  Az újszülött kori rutinellátás mellett feladatunk a méhen kívüli élethez való alkalmazkodás zavarainak elhárítása, újszülött kori kóros állapotok, és a koraszülöttek kezelése.  Lélegeztetést, vércserét, véradást nem végezünk. A beteg újszülötteket  Budapestre az  1 es Gyerekklinikára a Koraszülött intenzív osztályra  szállítja  a progresszív betegellátás keretében a Peter Cerny Alapítvány. A rizikószüléseknél a szülőszobán, illetve a császármetszéseknél gyermekorvos, legtöbbször neonatológus- és szakápoló mindig jelen van.

 

  • Civil kezdeményezések hatására kiváló a felszereltségünk (csak inkubátorból van 9 db. ebből kettő csúcsteljesítményű. Neonatológiai utókövetésre is van lehetőség.
tiop2.2.4
tamop6.1.2
tamop2.1.3
tamop624_200
allas

Fontosabb elérhetőségek


Központ:
(06 37) 312-491

Szakrendelő betegirányító:
(06 37) 312-491 (222)

Értékesítési munkatárs:
(06 30) 365-5875 
ertekesites@bugatpal.hu

Bugát Pál Gyógyszertár:
(06 37) 310-182

E-mail: korhaz@bugatpal.hu