images/header/01.png
images/header/02.png
images/header/03.png
images/header/04.png
Endoszkópos laboratórium

Osztályvezető főorvos: Dr. Makai Gábor

 

Tájékoztató kórházunk Endoszkópos Laboratóriumának működéséről

Kórházunkban a betegek ellátására évtizedek óta áll rendelkezésre az Endoszkópos Labor. A vizsgálatokat és beavatkozásokat, - melyekhez előzetes orvosi beutaló szükséges -  négy gasztroenterológus szakorvos végzi. 

 

Diagnosztikus és terápiás tevékenységünk részletesen:

Lehetőség van a felső és az alsó tápcsatorna alapos átvizsgálására, a talált leletek álló- és mozgóképi rögzítésére, a kórosnak látszó elváltozásokból szövettani mintavételre, bizonyos típusú elváltozások endoszkópos eltávolítására, mint például polipok, kisebb tumorok.

Fenti beavatkozásokat vagy szájon áti megközelítéssel a felső tápcsatornát (nyelőcső, gyomor, nyombél) átvizsgálva – gastroszkópia -, vagy a végbélen keresztül a vastagbelet átvizsgálva – kolonoszkópia - végezzük.  A vizsgálatokat igény és lehetőség szerint vénásan adott nyugtató-fájdalomcsillapító adásával, illetve altatásban is lehet kérni.

Ugyancsak lehetőség nyílik a fenti beavatkozások során vérzéscsillapításra, esetleges szűkületek tágítására, elakadt idegentestek eltávolítására. Fentieken kívül epeúti vizsgálatokat és terápiás  eljárásokat is folytatunk, melyek során az epe- és hasnyálmirigy vezetéket föltöltjük, az itt elhelyezkedő köveket eltávolítjuk, az epe- és hasnyálmirigynedv megfelelő elfolyását biztosítjuk. Fentieken kívül még több speciális, csak a fekvő osztályok részére végzett beavatkozást is végzünk.

Betegeink számára lehetőség van előzetes igény bejelentése esetén, plusz térítés ellenében az elvégzett vizsgálatok színes fotó  vagy video dokumentációjának megvásárlására.

tiop2.2.4
tamop6.1.2
tamop624_200
allas

Fontosabb elérhetőségek


Központ:
(06 37) 312-491

Szakrendelő betegirányító:
(06 37) 312-491 (222)

Értékesítési munkatárs:
(06 30) 365-5875 
ertekesites@bugatpal.hu

Bugát Pál Gyógyszertár:
(06 37) 310-182

E-mail: korhaz@bugatpal.hu