images/header/01.png
images/header/02.png
images/header/03.png
images/header/04.png

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client26/web25/web/plugins/system/modulesanywhere/helper.php on line 76
Endoszkópos laboratórium

Osztályvezető főorvos: Dr. Makai Gábor

 

Tájékoztató kórházunk Endoszkópos Laboratóriumának működéséről

Kórházunkban a betegek ellátására évtizedek óta áll rendelkezésre az Endoszkópos Labor. A vizsgálatokat és beavatkozásokat, - melyekhez előzetes orvosi beutaló szükséges -  négy gasztroenterológus szakorvos végzi. 

 

Diagnosztikus és terápiás tevékenységünk részletesen:

Lehetőség van a felső és az alsó tápcsatorna alapos átvizsgálására, a talált leletek álló- és mozgóképi rögzítésére, a kórosnak látszó elváltozásokból szövettani mintavételre, bizonyos típusú elváltozások endoszkópos eltávolítására, mint például polipok, kisebb tumorok.

Fenti beavatkozásokat vagy szájon áti megközelítéssel a felső tápcsatornát (nyelőcső, gyomor, nyombél) átvizsgálva – gastroszkópia -, vagy a végbélen keresztül a vastagbelet átvizsgálva – kolonoszkópia - végezzük.  A vizsgálatokat igény és lehetőség szerint vénásan adott nyugtató-fájdalomcsillapító adásával, illetve altatásban is lehet kérni.

Ugyancsak lehetőség nyílik a fenti beavatkozások során vérzéscsillapításra, esetleges szűkületek tágítására, elakadt idegentestek eltávolítására. Fentieken kívül epeúti vizsgálatokat és terápiás  eljárásokat is folytatunk, melyek során az epe- és hasnyálmirigy vezetéket föltöltjük, az itt elhelyezkedő köveket eltávolítjuk, az epe- és hasnyálmirigynedv megfelelő elfolyását biztosítjuk. Fentieken kívül még több speciális, csak a fekvő osztályok részére végzett beavatkozást is végzünk.

Betegeink számára lehetőség van előzetes igény bejelentése esetén, plusz térítés ellenében az elvégzett vizsgálatok színes fotó  vagy video dokumentációjának megvásárlására.

tiop2.2.4
tamop6.1.2
tamop2.1.3
tamop624_200
allas

Fontosabb elérhetőségek


Központ:
(06 37) 312-491

Szakrendelő betegirányító:
(06 37) 312-491 (222)

Értékesítési munkatárs:
(06 30) 365-5875 
ertekesites@bugatpal.hu

Bugát Pál Gyógyszertár:
(06 37) 310-182

E-mail: korhaz@bugatpal.hu