images/header/01.png
images/header/02.png
images/header/03.png
images/header/04.png
Belgyógyászat

Osztályvezető főorvos: Dr. Simon Gyula
Főnővér: Horváth Katalin

    • A Belgyógyászat feladata a területi ellátási kötelezettség értelmében a 90 ezer fős lakosság sürgős és választott időben történő belgyógyászati ellátása, illetve a sürgős ellátás biztosítása mindenkinek, akinél ez heveny betegség miatt szükségessé válik. A belgyógyászati betegségeken belül is kiemelt tevékenységünk a szív- és érrendszeri betegségek ellátása. Korunkban sok problémát vet fel a bakteriális eredetű betegségek kezelése, a neurohormonális kórállapotok szerepe a belgyógyászati megbetegedésekben. A lakosság nagy részét sújtják az érrendszeri betegségek, melyek szívinfarktust, szélütést, különböző szervekben érszűkületet okozhatnak, rokkantságot, időelőtti halálozást idézhetnek elő.
    • A belgyógyászat fontosnak tartja a súlyos állapotok megelőzését a háziorvos kollégákkal együttműködve. A magas vérnyomás, cukorbetegség, vérrögképződésre hajlamosító állapotok szakszerű kezelésével megelőzhetők a szövődmények. Fontos a betegek összes rizikófaktorának felderítése, befolyásolása. Ugyancsak döntő az antibiotikum kinccsel való megfontolt bánás, a hatékony kezelés és a népesség antibiotikum rezisztens állapotának csökkentése céljából.
    • Koszorúér elégtelenség, szívinfarktus, egyéb szervi keringési elégtelenségek ellátásában a belgyógyászat orvosai és ápolói jelentős gyakorlattal rendelkeznek. A szívpanaszokat a legkorszerűbb színes szív-uh készülékkel,holter-EKG monitorral és futószőnyeg terheléssel vizsgáljuk. Életmód és diétás tanácsokkal segítjük a betegeket a betegségek megelőzésében. Elvünk az, hogy ne csak egyetlen tünetet, betegséget kezeljünk, hanem a belgyógyászat korszerű ismereteit felhasználva az egész embert gyógyítsuk.
    • A fekvőbeteg ellátás mellett általános belgyógyászati, kardiológiai szakrendeléseken naponta, a speciális belgyógyászati rendeléseken (cukorbetegség, pajzsmirigy-hormonális betegségek, -érbetegségek, alvadásgátlás, vérképzőrendszeri betegségek) állunk betegeink rendelkezésére. A diabetes gondozó lehetőséget nyújt betegoktatásra, életmódbeli tanácsadásra.
    • Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!

 


Szakmai vezető:
Dr. Simon Gyula
Szakorvosaink:

Dr. Adnan Abdulla
Dr. Horvát Gyula
Dr. Srajber Kornélia
Dr. János Erzsébet
Dr. Piros Annamária
Dr. Ébner Franciska
Dr. Watti Jezdancher


 

tiop2.2.4
tamop6.1.2
tamop2.1.3
tamop624_200
allas

Fontosabb elérhetőségek


Központ:
(06 37) 312-491

Szakrendelő betegirányító:
(06 37) 312-491 (222)

Értékesítési munkatárs:
(06 30) 365-5875 
ertekesites@bugatpal.hu

Bugát Pál Gyógyszertár:
(06 37) 310-182

E-mail: korhaz@bugatpal.hu