images/header/01.png
images/header/02.png
images/header/03.png
images/header/04.png
Megérkezés a kórházba

Gyógyuljon otthonosan!

 

Mindennél fontosabb számunkra, hogy azok az emberek, akik ránk bízták legnagyobb kincsüket, az egészségüket, otthonosan érezzék magukat, míg kórházunkban gyógyulnak, s erejük teljében, mihamarabb visszatérhessenek megszokott mindennapjaihoz, szeretteikhez. Mindannyian ezt szeretnénk segíteni: szakmai felkészültséggel, korszerű orvosi műszerekkel és figyelmes ellátással.

BetegeinknekMegerkezes
Úgy véljük, a gyógyulás sikere egymásra való odafigyelésünkön, egymás iránti bizalmunkon is múlik. Házirendünket ennek szellemében alkottuk meg. Kérjük, Ön is tegyen megtartásáért – ezzel személyesen is hozzájárul a gyógyítás, gyógyulás sikeréhez. Köszönjük.

 

Milyen hivatalos iratokra van szükség a kórházi felvételkor?

A kórházi felvételre kérjük, hozza magával kórházi beutalóját, személyi igazolványát, társadalombiztosítási igazolványát, azaz a TAJ kártyáját, valamint korábbi leleteit és zárójelentéseit. Ha gyógyszert szed, jegyezze fel azok nevét is egy listára, és azt adja át kezelőorvosának.

 

Milyen ruházatra és tisztálkodási eszközökre van szükség a kórházban?

Amint megérkezik a kijelölt betegszobába, kérjük, öltözzön át! Hozzon magával otthonról saját háló-vagy szabadidőruhát és lábbelit. A papucs legyen tiszta és kényelmes, a ruházatot javasolt minél gyakrabban, akár naponta is tisztára cserélni. Bizonyos esetekben, amikor kiemelten fontos a steril vagy fokozottan tiszta környezet, a kórház speciális öltözéket biztosít a beteg számára. Erről külön tájékoztatást kapnak a felvételkor azok, akikre ez vonatkozik. Javasoljuk, hogy megszokott tisztálkodási eszközeit, evő- és ivóeszközeit is hozza otthonról magával, s tartsa ezeket magánál a betegszobában.

 

Lehet-e dohányozni és alkoholt fogyasztani?

Szeszes italt a kórházba behozni és fogyasztani tilos, dohányozni pedig csak az arra kijelölt helyen lehetséges. Kérjük azonban, ha lehetséges, mindkettőtől tartózkodjék.

 

Hogyan védhetjük meg közösen értékeinket?

A kórházba sajnos nem csak jó szándékú, gyógyulni és látogatni vágyó emberek juthatnak be. Kórházunk mindent megtesz az értékek védeleméért, de felelősséget csak a kórház házipénztárában letétbe helyezett értéktárgyakért tudunk vállalni. Ruházatát kérjük az alagsorban található betegruha raktárban elhelyezni. Kisebb értékű személyes használati tárgyait Ön tárolhatja a betegszobában található szekrényben. Javasoljuk azonban, hogy nagyobb értéket, pénzösszeget ne tartson magánál. Eszméletlen betegnél talált ruházatért, értéktárgyakért és személyes használati tárgyakért a kórház természetesen felelősséget vállal: azokat leltárba vesszük és elzárjuk. Kérjük, Ön is vigyázzon a kórház által rendelkezésére bocsátott kórházi – leltári – tárgyakért. Elbocsátásakor azokat sértetlenül és hiánytalanul vissza kell adnia a nővérnek, az azokban keletkezett esetleges hiányokat, károkat pedig meg kell térítenie.

tiop2.2.4
tamop6.1.2
tamop2.1.3
tamop624_200
allas

Fontosabb elérhetőségek


Központ:
(06 37) 312-491

Szakrendelő betegirányító:
(06 37) 312-491 (222)

Értékesítési munkatárs:
(06 30) 365-5875 
ertekesites@bugatpal.hu

Bugát Pál Gyógyszertár:
(06 37) 310-182

E-mail: korhaz@bugatpal.hu